De nauwe contacten en pragmatische aanpak van Boon en CAB holland hebben geleid tot de juiste chemie.

Boon Food Group is een groothandel in levensmiddelen.

Vanuit het nieuwe distributiecentrum in Dordrecht wordt dagelijks de goederenstroom, met behulp van een eigen wagenpark, verzonden naar de winkels.

Een zeer vernuftig en uitgekiend geautomatiseerd logistiek systeem draagt zorg voor een optimale toelevering van de producten aan diverse afnemers (nationaal en internationaal), waaronder de eigen supermarktbedrijven MCD Supermarkten, Boon’s Markt.

Met ruim 200 medewerkers wordt dagelijks het onderscheid gemaakt voor de klanten als het gaat om assortiment, prijs en kwaliteit.

Doel van het project
Beschikbaarheid/continuïteit zijn van groot belang voor een organisatie met 2 distributiecentra en 60 winkels. Na een brand (2013) bleek het belang van het kunnen uitwijken van de ICT-infrastructuur.
Uit een extern onderzoek zijn conclusies gehaald over de risico impact en zwakste schakels in de keten. Op basis hiervan zijn door CAB holland 4 modellen gemaakt (van in huis tot volledig uitbesteed in de Cloud) voor een passende ICT-infrastructuur. Hierbij is rekening gehouden met de groei van de organisatie, de mogelijkheid om systeemonderhoud uit te kunnen voeren zonder verstoringen en tevens een mogelijke verhuizing van Sliedrecht naar een nieuwe locatie. (On)geplande verstoringen moeten tot een minimum worden gereduceerd.
Er is gekozen voor fasering van het project om overzicht te houden en om de projectdoelen en de impact op de organisatie klein te houden.

De rol van CAB holland
CAB holland heeft vier investeringsscenario’s uitgewerkt. Per model zijn de kosten afgewogen t.o.v. de voor- en nadelen. De uiteindelijke scenario keuze is door CAB holland omgevormd tot een ontwerp en aanbieding in diverse fasen. De realisatie is door eigen specialisten van CAB holland uitgevoerd.
De samenwerking met de Boon directie en eigen ICT-medewerkers heeft onder regie van onze projectleider plaatsgevonden.

Per fase zijn de juiste afwegingen gemaakt op basis van de laatst beschikbare kennis over technologische en technische ontwikkelingen. Het opgestelde plan is als rode draad en ijkpunt gebruikt voor de gestelde doelen (voortgang, planning, afhankelijkheden, kosten).
De voorbereidingen hebben een grote rol gespeeld bij een beheersbare en voorspelbare realisatie zonder grote impact op de productie.

Zijn er problemen.. dan kunnen deze zo snel mogelijk opgelost worden.

CAB holland heeft voor een aantal vestigingen van Den Breejen & Zn. Schilderwerken de gehele infrastructuur verzorgd.

We zijn begonnen met de bekabeling, een Canon Multifunctional en HP Thin clients geplaatst en een server met Microsoft software ingericht. Ook maken ze gebruik van onze dienst Managed Services.

CAB holland heeft de missie van Gemeente Gorinchem kunnen realiseren.

Gorinchem is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Gorinchem ligt aan de rivieren de Linge en de Boven Merwede, met aan de overkant Sleeuwijk en Woudrichem. Gemeente Gorinchem is een organisatie die, als partner van het bestuur, de bestuurlijke ambitie met betrekking tot stad, burgers, bedrijven en instellingen helpt realiseren. En samen klantgericht succesvol samenwerken.

De totale netwerk en Wi-Fi infrastructuur is in samenspraak met de Gemeente door ons ontworpen en gerealiseerd en vormt de basis voor de dagelijkse ICT faciliteiten voor 360 medewerkers.

Daarnaast is een visie gerealiseerd waarmee de Gemeente een IT infrastructuur gebruikt die klaar is voor de toekomst. Om de burgers en bedrijven optimaal van dienst te zijn, is door CAB holland een systeem ontwikkeld waar men op kan bouwen!

CAB heeft ons  uitermate professioneel geadviseerd en begeleid naar een volledig vernieuwd ICT systeem.

Anno 1816 en sinds 1978 actief als toonaangevende producent van hoogwaardige reinigings- en desinfectiemiddelen.
De Tevan producten zijn onderscheidend ten opzichte van standaard producten door eigen innovaties en een continue verbeterproces gebaseerd op jarenlange praktijkervaringen en nieuwe inzichten. Sommige producten hebben zelfs een speciale toelating of keurmerk om gebruikt te mogen worden voor specifieke toepassingen.

Tevan heeft in 2015 gekozen voor een grote stap naar de toekomst om het 200 jarig bestaan in te gaan met een moderne ICT omgeving. De traditionele ICT is in een full service hosted omgeving omgezet naar ons datacenter. Tevan maakt gebruik van onze telefonie oplossing HIP, onze Cloud werkplekken op basis van Citrix en Multi Factor authentication. Deze Cloud werkplekken zijn intern te bereiken via onze volledig beheerde Igels en de buitendienst kan via alle mogelijke media contact maken met de online omgeving. Domeinen, websites, beheer, switching, Wifi, WAN/Fiber verbindingen, zijn ook onderdelen die Tevan in dit traject heeft vernieuwd en geconsolideerd naar CAB holland als ICT Partner.

Yon Hezemans, Operationeel Directeur Tevan BV:
"De expertise en inzet van de CAB medewerkers hebben ons een vertrouwd gevoel gegeven, tevens zonder enige vertraging en volledig volgens de verwachtingen voorzien van de nieuwste technieken. Hier kunnen wij in de toekomst zonder belemmeringen onze business voortzetten en uitbouwen!"

Door een goede samenwerking en afstemming is de overgang naadloos geweest zonder verstoring van de productie.

Snack Connection is een internationaal opererende onderneming die zich sinds 
1 oktober 2010 richt op het bewerken, mengen en verpakken van noten, pitten/zaden, gedroogde zuidvruchten, croutons en rijstcrackers. Middels twee state of the art productielocaties in Giessen en Bergschenhoek en onze 85 zeer toegewijde en professionele medewerkers is Snack Connection inmiddels uitgegroeid tot een betrouwbare en flexibele speler in de markt.

CAB holland heeft vanuit een eerder project alle fysieke werkplekken al mogen ombouwen naar een in huis Server Based Computing concept. In het ontwerp voor de vervanging is rekening gehouden met actuele technologie om zowel de servers als werkplekken optimaal te laten functioneren.

Samen met CAB holland is verkend welke mogelijkheden er bestaan om een zo efficiënt mogelijke ICT oplossing te bouwen in termen van functionaliteit, standaardisatie, onderhoud en kosten. De gekozen oplossing is gebaseerd op een virtual desktop concept, waarbij plaats, locatie en tijd onafhankelijk kan worden gewerkt.

Uit een door CAB holland opgestelde Total Cost of Ownership berekening bleek dat de kosten over een periode van 5 jaar voor een in huis oplossing gunstiger zijn dan een Cloud concept. De meerwaarde van Cloud bleek voor Snack Connection niet voldoende om de hogere kosten te aanvaarden. Gezamenlijk is besloten dat een in huis oplossing voor deze casus de beste is.

Snack Connection is klaar om haar ambities te realiseren.